Tarihçe

Okulumuz 1971 yılında Haluk ONGAN tarafından Özel Köşk Ortaokulu adıyla kurucuya ait Soğuksu    da ki  köşkte 12 dönüm arazi üzerinde eğitim-öğretim hizmetine başladı. 1977 yılına kadar ortaokul olarak eğitim verdi. Yeni bir okul binası inşa edilerek aynı yıl lise bölümü de açıldı. Lise bölümünün açılmasıyla Özel Köşk Lisesi adını aldı. Özel Köşk Lisesi yabancı dil ağırlıklı bir lise olarak 1990 yılına kadar eğitim öğretime devam etti. Haluk ONGAN’ın vefatı üzerine işletmeciliğini önce eşi Demet ONGAN (1977-1985) daha sonra eğitimci Ayhan YILMAZ (1985-1990) yaptı. 1990 yılında okulun işletmeciliğini işadamı Hüsnü USTABAŞ devraldı. Okulun statüsünü ve adını değiştirdi. Okul, Anadolu Liseleri statüsünde özel bir liseye dönüştürüldü. Özel Trabzon Ata Lisesi adını aldı. Daha sonra Özel Trabzon Ata Eğitim-Öğretim Ltd. Şti.nce devralındı. Halen eğitimci Yasemin ATASOY kuruculuğunda eğitim öğretime devam etmektedir. 1998 yılında Anasınıfı ile Özel Trabzon Ata İlköğretim Okulu da hizmete açıldı.

Bugün Özel Trabzon Ata Eğitim Kurumları Anasınıfı, İlkokulu,Ortaokulu ve Anadolu Lisesi ile seçkin öğretim kadrosu önderliğinde çağdaş eğitim anlayışıyla her alanda büyük başarılar kazanarak yarınların Türkiye’sinin insanlarını yetiştirmeye büyük adımlarla yürüyor.

Özel Trabzon Ata Eğitim Kurumları yeni derslikleri, çevre düzenlemesi, ders araç gereçleri, her türlü sosyal kültürel sportif ve eğitici aktivitelerin yapıldığı birimleri ile yarınların çağdaş insanını yetiştirmeye büyük çabalarla devam etmektedir.