Proje Çalışmalarımız

ANASINIFI ETKİNLİKLERİMİZ

Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası

Ata Koleji Anasınıfı ” Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası ” kapsamında hafta boyunca etkinlikler düzenledi. Öğrencilerimiz tutumlu olmayı, paramızı, zamanımızı ve enerji kaynaklarımızı tasarruflu kullanmamız gerektiğini öğrendi. Ayrıca hafta oyunca Türk Malı ve Türk Barkodlu ürünlerin kullanılmasının önemi vurgulandı.

Sonbahar Mevsimi

Ata Koleji Anasınıfı olarak “Sonbahar Mevsimi” konusunu eğlenceli etkinliklerle işledik. Sonrasında resimler çekilerek konumuzu tamamladık.

anasinifi-3ii

anasinifi-4

anasinifi-2i

anasinifi-1

Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetimizin 93. Yılını bu hafta anaokulu öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz ” Kırmızı-Beyaz ” konseptimizle birlikte hep beraber coşkuyla kutladık.

29-ekim-329-ekim-2

29-ekim

Satranç Dersi

Satranç dersimiz haftada bir saat satranç öğretmeni tarafından görülmektedir. Satranç dersimizdeki amacımız; öğrencilerin dikkatini geliştirmek, bir işe odaklanabilmeyi öğretmek, mücadeleci bir ruha sahip birer birey olmasını sağlamak, hedefine ulaşmayı benimsetmektir. Bunun yanında öğrencilerimizin bilişsel zekasını olumlu yönde geliştirmektir.

satranc

Gezilerimiz

Sene Başında konularla ilgili olarak her ay bir gezi planlanır. gezilerimize öğretmen eşliğinde okul servisleri ile gidilir ve gezi yeri incelenir. daha sonra sınıfta gidilen gezi ile ilgili gördüklerimizin resmi çizilir.

geziler

Yeni Yıla Merhaba Partisi

Yeni yıla merhaba partimiz için önceden seçtiğimiz kostümlerimizi giyip okulumuza geldik. Hepimiz çok heyecanlıydık. Rengarenk kostümlerimiz ile birlikte yarışmalara katıldık, dans ettik ve şarkılar söyledik. Daha sonra yeni yıl pastamızı keserek resimler çektirdik.

yeni-yila-merhaba

İngilizce Dersi

İngilizce öğretim sistemimizin amacı farklı yaş gruplarına uygun çeşitli oyun ve aktivitelerle öğrencilerin ilgilerini çekerek onlara dersi sevdirmek, temel dil becerilerini kazandırmak ve ikinci bir dilin varlığını benimsemektedir.

ingilizce-dersi

Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası

Okulumuzda her yıl düzenli olarak 12 ve 19 Aralık tarihleri arasında tutum yatırım ve yerli malı haftası kutlanır. Bu tarihlerde öğrencilere nasıl tutumlu olabileceğimizi, paralarımızı kumbaramızda biriktirmemiz gerektiğini, 869 Türk barkot numarası olduğu öğretilir. Elimizden geldiğince yerli malı tüketmemiz gerektiği tüm hafta boyunca öğrencilere vurgulanır. Daha sonra sınıfımızda yerli mallarından oluşan kuruyemiş ve meyveleri sınıfımıza getirerek bir kutlama yapılır.

yerli-mali-haftasi

Sanat Etkinliği

Sanat etkinliği derslerimiz her gün bir saat olmak üzere gerçekleştirilir. Bu derslerdeki amacımız öğrencilerin el göz koordinasyonunu geliştirmek, küçük ve büyük kaslarını geliştirmek, makas tutma, sınırlı boyama yapma vb. davranışları kazandırmaktır.

sanat-etkinligi

Pijama Partisi

Okulumuza Pijamalarımızı getirdik. Daha sonra tek başımıza nasıl soyunup nasıl giyinmemiz gerektiğini ve kıyafetlerimizi nasıl katlamamız gerektiğini sınıfta bol bol denemeler yaparak öğrendik. En son olarak ise müzik eşliğinde dans ederek ve yarışmalar yaparak pijama partimizi gerçekleştirdik.

pijama-partisi

Mutfak Etkinliği

Her ay düzenli olarak okulumuzda bir mutfak etkinliği belirlenir. Daha sonra minik ellerimizle birer aşçı gibi nefis yiyecekler hazırlarız ve sonrasında afiyetle tatlarına bakarız.

mutfak-etkinligi

Büyük Buluşma

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Büyük Buluşma günümüzü bu yılda coşku ve sevinçle kutladık. Öğrencilerimizin büyükanne ve büyükbabalarını sınıfımıza davet ederek birlikte vakit geçirdik, etkinlikler yaptık, hep birlikte oyunlar oynadık. Bu etkinlikteki amacımız Türk geleneği olan büyüklerimiz sevdirmek, sık sık ziyaret etmek ve büyüklerimize saygılı olmayı yeni nesillere öğretmektir.

buyuk-bulusma